Indhold:

Goller Auto & Diesel

Goller Auto & Diesel

Vinkelvej

Etalering: 1963 ved Niels Goller  
 
Firmaet er grundlagt af Niels Goller i 1963, som er udlært mekaniker hos den daværende VW forhandler i Vejen C.P Møller. 

Efter end læretid kom han til Ford i Vejle som mekaniker, for senere at vende tilbage til Vejen som værkfører hos et andet Vejen firma, Vejen Motorcompagni -GM-Opel. 

Firmaet blev som nævnt startet i 1963 som rent reparationsværksted på Højvang 18 i en dobbelt garage, men efter kort tid måtte der udvides med en smørehal hvor der nu også kunne komme en lastbil ind. 

Pladsen blev dog med tiden for trang og i 1971 bygges der et nyt værksted på Vinkelvej 8, som også er firmaets nuværende adresse, og det var på det tidspunkt en placering helt uden for byen. 

Frem til 1991 var firmaet et rent reparationsværksted for både person, vare og lastbiler, men der sælges dog en del nye Mercedes varevogne løbende, ligesom Niels Goller i 1988 lancerer en egen opfundet og produceret slitagetester til Dieselmotorer, som bliver solgt til andre værksteder i hele Danmark. 

I 1991 lykkedes det Niels Goller og sønnen Per Goller som nu var i firmaet som mekaniker, og i øvrigt udlært hos et andet Vejen firma LKJ Biler, at få VW forhandlingen i Vejen. 

I 2002 udvides forretningen desuden af Per Goller med et bilimportfirma LDV Danmark A/S, som var generalimportør af de Engelske LDV varevogne (Leyland-DAF-Vans) og der opbygges en landsdækkende organisation med ca. 30 LDV forhandlere tilknyttet.
 
Dette firmas aktiviteter var placeret på både Vinkelvej 8 og Vinkelvej 4 som var tilkøbt tidligere. 

I 2007 udvider Goller Auto også med Chevrolet forhandlingen i Vejen.

I 2014 sælger Per Goller Goller Auto & Diesel A/S til Sydjyllands største forhandler af biler, Autocentralen/Tegllund/VW Kolding/VW Esbjerg og med salget af Goller Auto, nu også VW Vejen. 

Goller Auto er dermed blevet en del af denne koncerns afdeling på Vestermarksvej i Vejen. 

Bygningerne på Vinkelvej 8 er ikke solgt med, og der har Per Goller startet ny virksomhed i 2016 med produktion af hans egen opfindelse "BrushBag" en patenteret pose til at opbevare en våd pensel i.

Indsendt af Per Goller 17. januar 2014

 

 Klick på billederne og se dem større med undertekster.